Facebook

ABS sensoren BMW 3 Touring Van (F31)

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 07.2012 tot 06.2019
190
258
Bestelwagen/Bus
Vanaf 03.2013 tot 06.2019
190
258
Bestelwagen/Bus
Vanaf 07.2015 tot 06.2019
185
252
Bestelwagen/Bus
Vanaf 07.2015 tot 06.2019
240
326
Bestelwagen/Bus

ABS sensoren BMW 3 Touring Van (F31)

ABS-sensor op uw BMW 3 Touring Van (F31) uitlezen

Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Wij doen niet moeilijk over het ruilen van producten, bij ons kunt u tot 100 dagen na bestellen retouren. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar.

Zelf monteren ABS-sensor

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw BMW past. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen.

De werking van een ABS-sensor

De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.