FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

ABS sensoren CHRYSLER

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS-sensor op uw CHRYSLER uitlezen

Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. Indien gewenst kunt u uw onderdelen ook ophalen bij ons in Ermelo. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Textar, Rofren, Pagid, TRW, Brembo, Bosch en ATE

ABS-sensoren in het wiellager

Een RDW keuring is verplicht bij een geimporteerde auto. Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. De auto onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld.

Vervuilde ABS sensoren op uw auto

Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen.