Facebook

ABS sensoren CITROEN JUMPY Open laadbak/ Chassis

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 10.1999 tot 10.2006
68
92
Open laadbak/ Chassis
Vanaf 11.2000 tot 10.2006
51
69
Open laadbak/ Chassis
Vanaf 12.2003 tot 10.2006
100
136
Open laadbak/ Chassis
Vanaf 12.2003 tot 10.2006
80
109
Open laadbak/ Chassis
Vanaf 12.2003 tot 10.2006
80
109
Open laadbak/ Chassis
Vanaf 10.1999 tot 10.2006
69
94
Open laadbak/ Chassis

ABS sensoren CITROEN JUMPY Open laadbak/ Chassis

Zelf monteren ABS-sensor

Lucht en interieur filters worden bij een kleine beurt vervangen. Elke CITROEN JUMPY Open laadbak/ Chassis heeft een eigen VIN-nummer. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. Wij controleren altijd bij de CITROEN dealer of de onderdelen passen op uw auto.

De werking van een ABS-sensor

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Vandaag besteld, morgen bij u in huis. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar.

ABS-sensor op uw auto uitlezen

Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze nieuwe coating is niet belastend voor het milieu. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Het rendement uit de diesel motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.