Facebook

ABS sensoren DACIA LOGAN Pick-up

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
01.2009 tot heden
55
75
Pick-up
04.2008 tot 12.2012
48
65
Pick-up
03.2008 tot heden
64
87
Pick-up
01.2010 tot 08.2013
77
105
Pick-up

ABS sensoren DACIA LOGAN Pick-up

Zelf monteren ABS-sensor

Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan 15 jaar geleden. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw DACIA LOGAN Pick-up past.

De werking van een ABS-sensor

Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. Wij doen niet moeilijk over het ruilen van producten, bij ons kunt u tot 100 dagen na bestellen retouren. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Elke DACIA heeft een eigen VIN-nummer.

ABS-sensor op uw auto uitlezen

Waterpomp zorgt voor de koeling van de motor. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen.