FacebookWhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!

ABS sensoren FIAT 500 Stationwagen

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren FIAT 500 Stationwagen

De werking van een ABS-sensor

Een RDW keuring is verplicht bij een import auto. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw FIAT 500 Stationwagen past. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw FIAT. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor.

Zelf monteren ABS-sensor

De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.

ABS-sensor op uw auto uitlezen

De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto.