Facebook

ABS sensoren FIAT COUPE

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren FIAT COUPE

ABS-sensor op uw FIAT COUPE uitlezen

De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website.

De werking van een ABS-sensor

Elke FIAT heeft een eigen VIN-nummer. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Lucht en interieur filters worden bij een onderhoudsbeurt vervangen. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger.

Zelf monteren ABS-sensor

De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas.