Facebook

ABS sensoren FIAT PUNTO

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren FIAT PUNTO

De werking van een ABS-sensor

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw FIAT PUNTO. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden.

Zelf monteren ABS-sensor

Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de auto dealer. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. Elke FIAT heeft een eigen VIN-nummer. Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen.

ABS-sensor op uw auto uitlezen

Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd. Bij ons zijn de remklauwen voorzien van een CR203 coating, ook wel Chromium 3 genoemd. Deze schone coating is niet belastend voor het milieu. Wij verkopen rem onderdelen met kortingen tot 65%. De elektronische onderdelen in de huidige auto geeft veel storingen.