FacebookWhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!

ABS sensoren FIAT RITMO Cabriolet

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren FIAT RITMO Cabriolet

Zelf monteren ABS-sensor

De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto.

De werking van een ABS-sensor

Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden. Wij controleren altijd bij de FIAT RITMO Cabriolet dealer of de onderdelen passen op uw auto. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd

ABS-sensor op uw FIAT uitlezen

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken.