FacebookWhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!

ABS sensoren FIAT TIPO

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren FIAT TIPO

ABS-sensor op uw FIAT TIPO uitlezen

Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. In ons magazijn heeft RemDiscounter.nl meer dan 22.000 producten op voorraad liggen. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas.

De werking van een ABS-sensor

De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: OLDSMOBILEVOLVOSAABGMCFORD. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto.

Zelf monteren ABS-sensor

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. Elke FIAT heeft een eigen VIN-nummer. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.