Facebook

ABS sensoren HONDA CIVIC IX

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 02.2012 tot heden
73
99
Hatchback
Vanaf 02.2013 tot heden
88
120
Hatchback
Vanaf 02.2012 tot heden
104
141
Hatchback
Vanaf 02.2012 tot heden
110
150
Hatchback

ABS sensoren HONDA CIVIC IX

ABS-sensor op uw HONDA CIVIC IX uitlezen

Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger.

De werking van een ABS-sensor

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw HONDA komen. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past.

Zelf monteren ABS-sensor

Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.