Facebook

ABS sensoren HONDA NSX I Coupé

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren HONDA NSX I Coupé

Zelf monteren ABS-sensor

Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken.

ABS-sensor op uw HONDA NSX I Coupé uitlezen

Onze webshop is beveiligd met een SSL-certificaat waardoor u veilig uw bestelling kunt maken op onze webshop. Wij controleren altijd bij de HONDA dealer of de onderdelen passen op uw auto. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

De werking van een ABS-sensor

Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. De airco van het voertuig zorgt voor een koele temperatuur. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem.