FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

ABS sensoren HYUNDAI

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Vervuilde ABS sensoren op uw HYUNDAI

Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen.

ABS-sensoren in het wiellager

Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. Via uw kenteken voorzien wij u van het het passende onderdeel.

ABS-sensor op uw auto uitlezen

Lucht en interieur filters worden bij een beurt vervangen. Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor.