Facebook

ABS sensoren HYUNDAI MATRIX

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
06.2001 tot 08.2010
76
103
MPV
01.2002 tot 12.2005
66
90
MPV
06.2001 tot 08.2010
90
122
MPV

ABS sensoren HYUNDAI MATRIX

ABS-sensor op uw HYUNDAI MATRIX uitlezen

Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. Het is snel en voordelig om het onderdeel online te bestellen. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp.

Zelf monteren ABS-sensor

Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto.

De werking van een ABS-sensor

Wij leveren onderdelen van de merken Brembo en ABS Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw HYUNDAI past. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen.

Producten
ABS-sensor voorzijde, links
Artikelnr: 30782
25,41
43,81
incl. BTW

ABS-sensor voorzijde, rechts
Artikelnr: 30781
25,41
46,20
incl. BTW