Facebook

ABS sensoren HYUNDAI TUCSON

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

ABS sensoren HYUNDAI TUCSON

De werking van een ABS-sensor

Het rendement uit de brandstof motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen.

ABS-sensor op uw HYUNDAI TUCSON uitlezen

Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw HYUNDAI, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.

Zelf monteren ABS-sensor

Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Onze aangesloten garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. De juiste kwaliteit onderdelen garandeert uw veiligheid. Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger.