Facebook

ABS sensoren KIA CARENS I

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
11.2000 tot 07.2002
81
110
MPV
03.2000 tot 05.2002
93
126
MPV
03.2000 tot 05.2002
81
110
MPV

ABS sensoren KIA CARENS I

ABS-sensor op uw KIA CARENS I uitlezen

Wij controleren altijd bij de KIA dealer of de onderdelen passen op uw auto. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden.

Zelf monteren ABS-sensor

De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. Onze aangesloten garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto.

De werking van een ABS-sensor

De airco van het voertuig zorgt voor een koude temperatuur. Een abs sensor voor uw auto koopt u voordelig bij RemDiscounter.nl u zoekt de juiste via uw kenteken op onze website en krijgt ook nog eens minimaal 50% korting. Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken.