Facebook

ABS sensoren KIA CEE'D

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
05.2012 tot heden
66
90
Hatchback
05.2012 tot heden
66
90
Hatchback
05.2012 tot heden
73
100
Hatchback
05.2012 tot heden
81
110
Hatchback
05.2012 tot heden
94
128
Hatchback
05.2012 tot heden
99
135
Hatchback

ABS sensoren KIA CEE'D

ABS-sensor op uw KIA CEE'D uitlezen

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. De onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld.

De werking van een ABS-sensor

Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw rem onderdelen. Waterpomp zorgt voor de afkoeling van de motor. Aluminium velgen worden steeds vaker gemonteerd. De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig.

Zelf monteren ABS-sensor

Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. Omdat wij groots inkopen kunnen wij de prijzen zo laag houden op onze website. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: MAZDARENAULTPONTIACCADILLACCITROEN.