Facebook

ABS sensoren KIA SHUMA Sedan

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 10.1997 tot 10.2001
65
88
Sedan
Vanaf 01.1999 tot 10.2000
80
109
Sedan
Vanaf 05.1999 tot 03.2001
82
111
Sedan
Vanaf 05.1999 tot 10.2001
85
116
Sedan

ABS sensoren KIA SHUMA Sedan

ABS-sensor op uw KIA SHUMA Sedan uitlezen

De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw KIA past. Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00.

De werking van een ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem.

Zelf monteren ABS-sensor

De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Vandaar dat wij veel tijd hebben gestoken in het maken van een snelle website. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.