FacebookWhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!

ABS sensoren KIA SPORTAGE Terreinwagen gesloten

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
10-2000 tot 08-2003
87
118
Terreinwagen gesloten
10-2000 tot 08-2003
87
118
Terreinwagen gesloten
10-1997 tot 08-2003
61
83
Terreinwagen gesloten
10-1999 tot 08-2003
94
128
Terreinwagen gesloten
04-1994 tot 08-2003
94
128
Terreinwagen gesloten

ABS sensoren KIA SPORTAGE Terreinwagen gesloten

Zelf monteren ABS-sensor

De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw KIA SPORTAGE Terreinwagen gesloten komen. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw KIA past. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: INFINITIMINIBEDFORDLAMBORGHINIHONDA.

De werking van een ABS-sensor

Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto. Indien gewenst kunt u uw onderdelen ook ophalen bij ons in Ermelo. Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan twintig jaar geleden. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw rem onderdelen. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest.

ABS-sensor op uw auto uitlezen

De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen.

Producten