Facebook

ABS sensoren LADA NIVA Terreinwagen gesloten

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
07.1977 tot 10.1991
55
75
Terreinwagen gesloten
11.1991 tot 12.1993
57
77
Terreinwagen gesloten
06.1996 tot 12.2006
59
80
Terreinwagen gesloten
01.1993 tot 08.1999
48
65
Terreinwagen gesloten
01.1999 tot 12.2006
55
75
Terreinwagen gesloten

ABS sensoren LADA NIVA Terreinwagen gesloten

Zelf monteren ABS-sensor

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 25 jaar enorm geweest. Wij controleren altijd bij de LADA NIVA Terreinwagen gesloten dealer of de onderdelen passen op uw auto. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. Bent u op zoek naar de Track & Trace code van uw aankoop? Deze mailen wij naar uw e-mailadres. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest.

ABS-sensor op uw LADA uitlezen

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. Wij doen niet moeilijk over het ruilen van producten, bij ons kunt u tot 100 dagen na bestellen retouren.

De werking van een ABS-sensor

Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. Een storing in de auto elektronische onderdelen geeft vaak niet verklaarbare problemen. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden. Het is fijn en voordelig om het onderdeel online te bestellen.