Facebook

ABS sensoren LADA NOVA Stationwagen

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren LADA NOVA Stationwagen

ABS-sensor op uw LADA NOVA Stationwagen uitlezen

Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons in Ermelo. Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger.

De werking van een ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw LADA.

Zelf monteren ABS-sensor

Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Welke onderdelen slijten wel in uw auto? Indien gewenst kunt u uw aankoop ook ophalen bij ons in Ermelo.