Facebook

ABS sensoren MERCEDES-BENZ VIANO (W639)

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto

ABS sensoren MERCEDES-BENZ VIANO (W639)

ABS-sensor op uw MERCEDES-BENZ VIANO (W639) uitlezen

Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw MERCEDES-BENZ komen. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto.

Zelf monteren ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Gietijzer komt minder veel voor als component. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: LOTUSNISSANJEEPAUDI. Invoeren van auto's uit andere landen dan dan Nederland komt steeds vaker voor. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem.

De werking van een ABS-sensor

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. Voor half 5 besteld is de volgende dag geleverd Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger.

Producten