Facebook

ABS sensoren MITSUBISHI PAJERO IV Van

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
11.2006 tot heden
118
160
Bestelwagen/Bus
02.2007 tot heden
140
190
Bestelwagen/Bus
01.2010 tot heden
147
200
Bestelwagen/Bus

ABS sensoren MITSUBISHI PAJERO IV Van

De werking van een ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Elke MITSUBISHI PAJERO IV Van heeft een eigen VIN-nummer.

Zelf monteren ABS-sensor

Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto.

ABS-sensor op uw MITSUBISHI uitlezen

Een auto is nog steeds het veiligste vervoermiddel. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. Fabrieks-rebuilt houdt in nieuwe glijbussen, nieuw handremmechanisme, nieuwe veren en nieuwe rubberdelen. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden.