Facebook

ABS sensoren NISSAN ALMERA I Hatchback

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
09.1995 tot 03.2000
64
87
Hatchback
09.1995 tot 03.2000
73
99
Hatchback
07.1996 tot 03.2000
105
143
Hatchback

ABS sensoren NISSAN ALMERA I Hatchback

ABS-sensor op uw NISSAN ALMERA I Hatchback uitlezen

Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo laag mogelijk zijn. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.

Zelf monteren ABS-sensor

De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Elke NISSAN heeft een eigen VIN-nummer.

De werking van een ABS-sensor

ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring.