Facebook

ABS sensoren NISSAN MURANO I

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 08.2003 tot 09.2008
172
234
SUV
Vanaf 11.2004 tot 06.2008
180
245
SUV
Vanaf 01.2006 tot 09.2008
170
231
SUV

ABS sensoren NISSAN MURANO I

De werking van een ABS-sensor

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw NISSAN MURANO I. Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas.

ABS-sensor op uw NISSAN uitlezen

Met een klik op het artikelnummer kunt u de artikelspecificaties inzien. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor.

Zelf monteren ABS-sensor

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest. Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden.

Producten
ABS-sensor voorzijde, rechts
Artikelnr: 31071
26,06
63,57
incl. BTW

ABS-sensor achterzijde, links
Artikelnr: 31356
26,06
65,16
incl. BTW

ABS-sensor voorzijde, links
Artikelnr: 31070
26,06
74,47
incl. BTW

ABS-sensor achterzijde, rechts
Artikelnr: 31073
26,06
70,44
incl. BTW

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.