Facebook

ABS sensoren NISSAN NP300 NAVARA Open laadbak/ Chassis

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 03.2010 tot heden
140
190
Open laadbak/ Chassis
Vanaf 08.2008 tot heden
126
171
Open laadbak/ Chassis
Vanaf 08.2008 tot heden
106
144
Open laadbak/ Chassis
Vanaf 03.2010 tot heden
170
231
Open laadbak/ Chassis

ABS sensoren NISSAN NP300 NAVARA Open laadbak/ Chassis

De werking van een ABS-sensor

Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Wij leveren onderdelen van de merken ABS en Brembo Alle onderdelen zijn uitvoerig getest en zijn gemaakt in de Europese Unie.

ABS-sensor op uw NISSAN NP300 NAVARA Open laadbak/ Chassis uitlezen

Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Gietijzer komt steeds minder vaak voor als component.

Zelf monteren ABS-sensor

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw NISSAN past. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Op onze website maakt u simpel deze keuze middels het ingeven van uw kenteken. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.