Facebook

ABS sensoren NISSAN PRIMASTAR Bestelwagen

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 02.2003 tot heden
88
120
Bestelwagen
Vanaf 04.2006 tot heden
86
117
Bestelwagen

ABS sensoren NISSAN PRIMASTAR Bestelwagen

De werking van een ABS-sensor

Voor autoglas is eigenlijk nog geen vervanger. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Koelvloeistof loopt door de koelslangen en wordt rond gepompt door de waterpomp.

ABS-sensor op uw NISSAN PRIMASTAR Bestelwagen uitlezen

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw NISSAN, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% voor en 50% achter. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw auto komen.

Zelf monteren ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Bumpers zijn geen slijtonderdelen van een auto. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.