Facebook

ABS sensoren NISSAN PRIMERA Hatchback

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren NISSAN PRIMERA Hatchback

Zelf monteren ABS-sensor

De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

ABS-sensor op uw NISSAN PRIMERA Hatchback uitlezen

Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Textar, Rofren, Pagid, Lucas, Bosch, Jurid, ABS en TRW Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is.

De werking van een ABS-sensor

Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw NISSAN, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem.