Facebook

ABS sensoren OPEL TIGRA TwinTop

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 06.2004 tot 12.2010
51
69
Cabriolet
Vanaf 06.2004 tot 12.2010
66
90
Cabriolet
Vanaf 06.2004 tot 12.2010
92
125
Cabriolet

ABS sensoren OPEL TIGRA TwinTop

Zelf monteren ABS-sensor

Een auto is nog steeds het veiligste vervoermiddel. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas.

ABS-sensor op uw OPEL TIGRA TwinTop uitlezen

De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 10 jaar enorm geweest. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Via uw kenteken voorzien wij u van het het passende onderdeel. Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto.

De werking van een ABS-sensor

Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.