Facebook

ABS sensoren RENAULT 14

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren RENAULT 14

De werking van een ABS-sensor

Het gewicht van voertuigen is bepalend voor de remweg. Wij verkopen onderdelen met kortingen tot 65%. Op onze website maakt u simpel deze keuze middels het ingeven van uw kenteken. Het is van belang dat er hoogwaardige onderdelen op uw RENAULT 14 komen. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

Zelf monteren ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Bij een keuring is veiligheid een hoofdpunt.

ABS-sensor op uw RENAULT uitlezen

Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden. Wilt u aankoop wijzigen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Gietijzer komt minder vaak voor als component.