Facebook

ABS sensoren RENAULT MEGANE II Bestelwagen/Bus

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
10.2003 tot 01.2008
82
111
Bestelwagen/Bus

ABS sensoren RENAULT MEGANE II Bestelwagen/Bus

ABS-sensor op uw RENAULT MEGANE II Bestelwagen/Bus uitlezen

Het is fijn en voordelig om het onderdeel online te bestellen. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DAFVOLVOTOYOTAKIATESLA.

Zelf monteren ABS-sensor

De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. De gewichtsverdeling is ideaal bij 50% achter en 50% voor. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto.

De werking van een ABS-sensor

Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Elke RENAULT heeft een eigen VIN-nummer. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw auto past. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit.