Facebook

ABS sensoren RENAULT MEGANE II Hatchback Van

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 04.2005 tot 02.2008
63
86
Hatchback/Van
Vanaf 08.2003 tot 02.2008
60
82
Hatchback/Van
Vanaf 01.2007 tot 03.2009
76
103
Hatchback/Van
Vanaf 05.2005 tot 02.2008
78
106
Hatchback/Van
Vanaf 08.2003 tot 02.2008
74
101
Hatchback/Van

ABS sensoren RENAULT MEGANE II Hatchback Van

Zelf monteren ABS-sensor

Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Houdt u altijd rekening met zondagen en feestdagen. Na elke bestelling doen wij een uiterst nauwkeurige nacontrole. Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel.

ABS-sensor op uw RENAULT MEGANE II Hatchback Van uitlezen

Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. Op onze website maakt u simpel deze keuze middels het ingeven van uw kenteken. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Wij controleren altijd bij de RENAULT dealer of de onderdelen passen op uw auto.

De werking van een ABS-sensor

Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan twintig jaar geleden. Waterpomp zorgt voor de afkoeling van de motor. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.