Facebook

ABS sensoren RENAULT MEGANE II Sedan

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 09.2003 tot heden
60
82
Sedan
Vanaf 09.2003 tot heden
72
98
Sedan
Vanaf 09.2003 tot heden
83
113
Sedan
Vanaf 05.2005 tot heden
77
105
Sedan
Vanaf 09.2003 tot 11.2008
81
110
Sedan
Vanaf 09.2003 tot heden
99
135
Sedan
Vanaf 04.2006 tot 11.2010
101
138
Sedan

ABS sensoren RENAULT MEGANE II Sedan

De werking van een ABS-sensor

Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw RENAULT MEGANE II Sedan past. Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor. Een storing in de auto electronica geeft vaak niet verklaarbare problemen. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken.

Zelf monteren ABS-sensor

Op onze site kunt u gemakkelijk via uw kenteken zoeken naar de juiste onderdelen voor uw auto. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. De wegligging is een heel belangrijk item bij een apk-keuring. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch.

ABS-sensor op uw RENAULT uitlezen

Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. Wanneer de zomer voor de deur staat is het extra van belang om het onderhoud op orde te hebben. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.