FacebookWhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!

ABS sensoren RENAULT MEGANE III Hatchback

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
01-2011 tot heden
105
143
Hatchback

ABS sensoren RENAULT MEGANE III Hatchback

De werking van een ABS-sensor

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw RENAULT MEGANE III Hatchback, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Op onze website maakt u simpel deze keuze middels het ingeven van uw kenteken. Elke RENAULT heeft een eigen VIN-nummer. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: TESLALANCIAIVECOPORSCHE. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden.

Zelf monteren ABS-sensor

De motordelen worden eigenlijk niet nagekeken bij een keuring. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Alleen olie lekkage is uit den boze gezien het milieu. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger.

ABS-sensor op uw auto uitlezen

Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Houdt u altijd rekening met weekend en zondagen.