Facebook

ABS sensoren RENAULT MODUS / GRAND MODUS

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 04.2011 tot heden
76
103
Hatchback
Vanaf 12.2004 tot heden
55
75
Hatchback
Vanaf 12.2004 tot heden
58
78
Hatchback
Vanaf 05.2005 tot heden
48
65
Hatchback
Vanaf 12.2004 tot heden
72
98
Hatchback
Vanaf 12.2004 tot heden
82
112
Hatchback
Vanaf 12.2004 tot heden
65
88
Hatchback

ABS sensoren RENAULT MODUS / GRAND MODUS

ABS-sensor op uw RENAULT MODUS / GRAND MODUS uitlezen

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Een RDW keuring is verplicht bij een import auto. Wij verkopen auto onderdelen met kortingen tot 65%. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Lucas, Rofren en Textar

De werking van een ABS-sensor

Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Houdt u altijd rekening met zondagen, weekend en feestdagen.

Zelf monteren ABS-sensor

Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering gemonteerd. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.