Facebook

ABS sensoren RENAULT SCÉNIC I MPV

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 03.2001 tot 08.2003
75
102
MPV
Vanaf 06.2001 tot 09.2003
81
110
MPV
Vanaf 09.1999 tot 09.2003
79
107
MPV

ABS sensoren RENAULT SCÉNIC I MPV

ABS-sensor op uw RENAULT SCÉNIC I MPV uitlezen

De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. De versnellingsbak kan bij een oudere auto nog wel eens lekken.

De werking van een ABS-sensor

Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw RENAULT past. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.

Zelf monteren ABS-sensor

Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: PORSCHECITROENAUDIVW VOLKSWAGENRENAULT.

Producten
ABS-sensor achterzijde, rechts
Artikelnr: 30302
27,00
72,96
incl. BTW

ABS-sensor achterzijde, links
Artikelnr: 30303
28,30
64,32
incl. BTW

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.