Facebook

ABS sensoren RENAULT SCÉNIC III

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 12.2008 tot heden
101
137
MPV
Vanaf 02.2009 tot heden
103
140
MPV
Vanaf 04.2009 tot heden
118
160
MPV
Vanaf 02.2009 tot heden
110
150
MPV

ABS sensoren RENAULT SCÉNIC III

ABS-sensor op uw RENAULT SCÉNIC III uitlezen

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw RENAULT. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Op onze website maakt u simpel deze keuze middels het ingeven van uw kenteken.

De werking van een ABS-sensor

Onze webshop is beveiligd met een SSL-certificaat waardoor u veilig uw bestelling kunt maken op onze webshop. Aluminium is een lichte materiaal wat vaker wordt verwerkt in de automobiel industrie. Bij ons geldt altijd: niet goed, direct geld terug! Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Het rendement uit de diesel motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren.

Zelf monteren ABS-sensor

De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.