FacebookWhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

ABS sensoren ROVER

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Vervuilde ABS sensoren op uw ROVER

Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel. Vandaag besteld, morgen bij u in huis. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Led lampen vervangen halogeen lampen in de auto.

ABS-sensor op uw auto uitlezen

Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad.

ABS-sensoren in het wiellager

Onze pakketten worden geleverd door zowel PostNL als PDP. Op onze website maakt u simpel deze keuze middels het ingeven van uw kenteken. Waterpomp zorgt voor de afkoeling van de motor. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad.