Facebook

ABS sensoren SAAB 900 I Cabriolet

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
01.1990 tot 06.1994
93
126
Cabriolet
04.1990 tot 12.1990
98
133
Cabriolet
11.1986 tot 06.1994
118
160
Cabriolet
08.1990 tot 06.1994
100
136
Cabriolet

ABS sensoren SAAB 900 I Cabriolet

ABS-sensor op uw SAAB 900 I Cabriolet uitlezen

Voertuigen worden steeds gestroomlijnder gemaakt. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. Wilt u aankoop aanpassen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.

De werking van een ABS-sensor

Wij controleren altijd bij de SAAB dealer of de onderdelen passen op uw auto. De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. De ABS gaat dan in werking en zorgt ervoor dat er pompend geremd wordt. Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem.

Zelf monteren ABS-sensor

Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen. Het vermogen van de nieuwe auto's neemt toe. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto. Op onze website maakt u simpel deze keuze middels het ingeven van uw kenteken.