Facebook

ABS sensoren SKODA SCALA

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
11.2019 tot heden
66
90
Hatchback
02.2019 tot heden
85
116
Hatchback
02.2019 tot heden
70
95
Hatchback
02.2019 tot heden
110
150
Hatchback
02.2019 tot heden
85
116
Hatchback

ABS sensoren SKODA SCALA

ABS-sensor op uw SKODA SCALA uitlezen

Energie verbruik is een hot item in de auto industrie. Uitlezen van de boord computer kan bijna alleen bij de dealer. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. De EGR klep zorgt voor de juiste lucht toevoer in de motor. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken.

Zelf monteren ABS-sensor

Koelvloeistof loopt door de koelslangen en wordt rond gepompt door de waterpomp. ABS-sensoren zijn altijd passend voor uw auto. Gietijzer komt minder vaak voor als component. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem.

De werking van een ABS-sensor

Op onder andere YouTube hebben wij diverse video's staan welke u helpen bij het monteren van het door u bestelde onderdeel. Een motorkap is nu ook al vaak van aluminium of kunststof. Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? Wij controleren altijd bij de SKODA dealer of de onderdelen passen op uw auto. De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden.