FacebookWhatsApp ons +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp ons!

ABS sensoren TOYOTA CARINA

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren TOYOTA CARINA

Zelf monteren ABS-sensor

De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. Bij een goede kwaliteit auto onderdelen zullen de kosten lager liggen op termijn. Aluminium velgen worden steeds vaker bij aflevering geleverd.

De werking van een ABS-sensor

Wij werken met de volgende toeleveranciers: Jurid, ATE, Zimmermann, TRW, Rofren, Textar en ABS De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch.

ABS-sensor op uw TOYOTA CARINA uitlezen

Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. Het rendement uit de brandstof motor is aanzienlijk gestegen de laatste jaren. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. Wij controleren altijd bij de TOYOTA dealer of de onderdelen passen op uw auto. Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft.