Facebook

ABS sensoren TOYOTA HARRIER

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Vanaf 02.2003 tot 12.2013
118
160
SUV
Vanaf 10.2003 tot 06.2012
118
160
SUV
Vanaf 08.2003 tot 01.2006
164
223
SUV
Vanaf 08.2003 tot 01.2006
164
223
SUV
Vanaf 04.2005 tot 12.2008
206
280
SUV
Vanaf 04.2005 tot 12.2008
206
280
SUV

ABS sensoren TOYOTA HARRIER

De werking van een ABS-sensor

Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. Wij controleren altijd bij de TOYOTA HARRIER dealer of de onderdelen passen op uw auto. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: JEEPJAGUAROPELASTON MARTIN. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Een RDW keuring is verplicht bij een import auto.

Zelf monteren ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen. Wij werken met de volgende toeleveranciers: Jurid, Zimmermann en Brembo Comfort en levensduur optimaal op elkaar afgestemd waardoor ze een ideale wrijvingscombinatie vormen.

ABS-sensor op uw TOYOTA uitlezen

Koplampen worden steeds meer met led gemaakt. Een auto is nog steeds het veiligste vervoermiddel. De juiste banden spanning zorgt voor een lagere brandstof verbruik. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.