Facebook

ABS sensoren VAUXHALL ASTRA Mk II Hatchback

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren VAUXHALL ASTRA Mk II Hatchback

ABS-sensor op uw VAUXHALL ASTRA Mk II Hatchback uitlezen

Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. Wanneer u in de buurt van Ermelo woont kunt u het pakket ophalen, uiteraard versturen wij de producten door heel Nederland. Wij controleren altijd bij de VAUXHALL dealer of de onderdelen passen op uw auto. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch.

Zelf monteren ABS-sensor

Als het ABS-systeem niet goed werkt kan dit ook komen door vuil op de sensoren waardoor het signaal niet goed gelezen kan worden. Via uw kenteken voorzien wij u van het het passende onderdeel. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De airco van het voertuig zorgt voor een koele temperatuur.

De werking van een ABS-sensor

Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Auto onderdelen in het buitenland kunnen verschillen van kwaliteit. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem.