Facebook

ABS sensoren VAUXHALL ASTRA Mk III

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren VAUXHALL ASTRA Mk III

ABS-sensor op uw VAUXHALL ASTRA Mk III uitlezen

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw VAUXHALL, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Via onze partners is het mogelijk om het rem onderdelen voor een vaste lage prijs te laten monteren op uw auto.

De werking van een ABS-sensor

Een auto uit buiten de EU heeft vele kilometers op slechte wegen gemaakt.. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig.

Zelf monteren ABS-sensor

Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Indien gewenst kunt u uw order ook ophalen bij ons in Ermelo. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger.