Facebook

ABS sensoren VAUXHALL TIGRA TwinTop

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
06.2004 tot 08.2009
66
90
Cabriolet
06.2004 tot 08.2009
92
125
Cabriolet

ABS sensoren VAUXHALL TIGRA TwinTop

Zelf monteren ABS-sensor

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. De abs sensor is er in verschillende uitvoeringen en geeft of leest een signaal om het abs systeem van uw CAR in of uit te schakelen. Er zijn meer dan 32.000 artikelen die wij aanbieden. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto.

ABS-sensor op uw VAUXHALL TIGRA TwinTop uitlezen

Hedendaagse voertuigen gaan veel langer mee dan twintig jaar geleden. Wij controleren altijd bij de VAUXHALL dealer of de onderdelen passen op uw auto. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas.

De werking van een ABS-sensor

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: DAIMLERTESLAOPELMERCEDES-BENZBEDFORD. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Het assortiment bestaat uit meer dan 30.000 artikelen en is opgebouwd uit 16 categorieën. De ABS-ring in een wiellager is eigenlijk ook een ABS-sensor.

Koop online met kortingen, speciale aanbiedingen en promoties - TecDoc Inside

De hier weergegeven gegevens, in het bijzonder de gehele databank, mogen niet worden gekopieerd. Het is niet toegestaan de afzonderlijke data of databank als geheel zonder expliciete toestemming van TecDoc te kopiëren, te publiceren en/of deze handelingen door derden te laten uitvoeren. Indien er in strijd met de auteursrechten gehandeld wordt, zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.