Facebook

ABS sensoren VOLVO 760 Kombi

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
08.1984 tot 08.1990
134
182
Stationwagen

ABS sensoren VOLVO 760 Kombi

Zelf monteren ABS-sensor

De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch. Wanneer u voor 10:00 besteld kunt u het nog dezelfde werkdag ophalen bij ons op locatie. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Het ABS systeem is een deels elektronische en deels hydraulisch samenwerkend remsysteem.

De werking van een ABS-sensor

Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Bij Abs sensoren gemonteerd in de wielnaaf moet men de complete naaf vervangen als de sensor defect is. Onze garages kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. Elke VOLVO 760 Kombi heeft een eigen VIN-nummer.

ABS-sensor op uw VOLVO uitlezen

Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Invoeren van auto's uit andere landen dan dan Nederland komt steeds vaker voor. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 20 jaar enorm geweest. Er zijn meer dan 32.000 artikelen die wij aanbieden.