Facebook

ABS sensoren VOLVO 960 Kombi

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
08.1990 tot 07.1994
150
204
Stationwagen

ABS sensoren VOLVO 960 Kombi

De werking van een ABS-sensor

Houdt u altijd rekening met feestdagen en weekend. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Er zijn ook gewone pers wiellagers met een magnetische ABS ring in de buitenzijde van het wiellager als deze defect is moet men het wiellager demonteren en vervangen. Het wegdek bepaald mede de slijtage aan uw auto-onderdelen.

Zelf monteren ABS-sensor

De meeste voertuigen hebben inmiddels abs op het remsysteem omdat dit een zeer doeltreffend middel is om de auto tot stilstand te krijgen onder extreme omstandigheden. Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: BUICKTOYOTADAEWOO. Je kunt bij ons betalen via iDeal

ABS-sensor op uw VOLVO 960 Kombi uitlezen

De airco van het voertuig zorgt voor een koele temperatuur. Welke onderdelen slijten wel in uw auto? Elke VOLVO heeft een eigen VIN-nummer. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch.