Facebook

ABS sensoren VOLVO V60 II

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
02.2018 tot heden
140
190
Stationwagen

ABS sensoren VOLVO V60 II

ABS-sensor op uw VOLVO V60 II uitlezen

De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf. De sensor om uit te lezen is meestal een los onderdeel wat in de buurt van het wiel zit. Er is een ABS-pomp gemonteerd in de auto, tussen het remsysteem. Onze webshop is beveiligd met een SSL-certificaat waardoor u veilig uw aankoop kunt maken op onze webshop.

De werking van een ABS-sensor

Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw VOLVO, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Een automaat bak geeft bij meer dan 200000 kilometer vaak problemen. Deze ring is magnetisch en ook te vinden door een metalen plaatje te gebruiken.

Zelf monteren ABS-sensor

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Onze partners kunnen u helpen bij het installeren van het bestelde onderdeel onder uw auto. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. Wij controleren altijd bij de auto dealer of de onderdelen passen op uw auto. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen.