Facebook

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN GOLF (9B3)

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?
Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
03.2007 tot 12.2010
74
101
Hatchback
01.2007 tot 12.2010
132
179
Hatchback
01.2007 tot 12.2010
85
116
Hatchback

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN GOLF (9B3)

ABS-sensor op uw VW VOLKSWAGEN GOLF (9B3) uitlezen

De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Wij controleren altijd bij de VW VOLKSWAGEN dealer of de onderdelen passen op uw auto. Voertuigen worden steeds zuiniger gemaakt. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf.

Zelf monteren ABS-sensor

Dit veiligheidssysteem is verbonden met een computer en deze heeft gegevens nodig over de wielsnelheid welke gelezen wordt door de abs sensor. Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00. Als de losse abs sensor defect is kan deze makkelijk zonder al te veel kosten vervangen worden het wordt duurder als u de abs computer of regelunit moet vervangen dit zelfde geld voor de wielnaaf waar de abs sensor in zit, deze zijn ook iets prijziger. Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad.

De werking van een ABS-sensor

Als u een ABS sensor gaat kopen moet u eerst kijken welke uitvoering van ABS sensoren u op uw auto heeft. Het is zaak om ook de ABS-ring goed schoon te maken met onze remreiniger. Het juiste onderhoud aan de auto zorgt voor probleemloos rijden. Pas dan kunt u de juiste bestellen, het kan dan een losse ABS sensor zijn, een complete wielnaaf met ingebouwde ABS sensor of een wiellager met magnetische ABS ring. De ABS-sensoren zijn gemonteerd bij de wielen en ook elektrisch.