FacebookWhatsApp us +31 (0)6 49 09 28 74WhatsApp us!

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN GOLF I (17)

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Uitvoering
Bouwjaar
KW
PK
Type auto
Geen types gevonden

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN GOLF I (17)

ABS-sensor op uw VW VOLKSWAGEN GOLF I (17) uitlezen

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: SKODAFERRARILAND ROVERSUBARU. Het is dus belangrijk om tijdens een onderhoudsbeurt de sensoren vrij van vuil te maken. Elke VW VOLKSWAGEN heeft een eigen VIN-nummer. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw auto, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637.

De werking van een ABS-sensor

De Abs sensor in losse uitvoering vervangen is een simpel klusje, de losse sensor zit vaak op het chassis geschroefd bij de aandrijfas of de remschijf daar loopt hij vlak langs een ABS-ring dit is een getande ring waarvan de ABS-sensor de pulsen leest. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Hierbij in de buurt wordt de ABS-sensor, als nemer, gemonteerd om het signaal door te geven, via de computer, naar de ABS-pomp. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 20 jaar enorm geweest.

Zelf monteren ABS-sensor

Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. Wij leveren onderdelen van de merken Brembo en Brakemax Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. De ABS-ring zit vaak gemonteerd op de aandrijfas de remschijf of de wielnaaf.