Facebook

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN GOLF IV Cabriolet (1E7)

Een ABS-sensor zorgt dat uw Abs systeem werkt, de sensoren geven de puls door aan de computer en deze zorgt ervoor dat het ABS-systeem in werking treedt. Een ABS-sensor is een elektronisch auto-onderdeel en kan snel defect raken daar het onder de auto met water en modder te maken krijgt. Vaak zitten de Abs sensoren tegenwoordig ook in de wielnaven ingebouwd wat kan betekenen dat als de ABS-sensor defect is u een complete wielnaaf moet vervangen.

Voor welke uitvoering?

ABS sensoren VW VOLKSWAGEN GOLF IV Cabriolet (1E7)

ABS-sensor op uw VW VOLKSWAGEN GOLF IV Cabriolet (1E7) uitlezen

De signaal gever kan in een wiellager zitten of als bijvoorbeeld getande ring op de aandrijfas. Een juist werkend ABS systeem op uw auto is essentieel voor de veiligheid en wordt daarom ook meegenomen in de apk keuring om ongelukken te voorkomen. Hierdoor wordt de auto weer bestuurbaar. Doormiddel van onze simpele website kunt u op een overzichtelijke manier zien wat er op uw VW VOLKSWAGEN past.

Zelf monteren ABS-sensor

Als de ABS-ring in een wielnaad is ingebouwd, herkent u dit aan de aansluitingen op de wielnaad. Om een signaal op te kunnen vangen, is er een gever en een nemer nodig. Welke onderdelen slijten wel in uw voertuig? Voertuigen worden steeds sneller gemaakt.

De werking van een ABS-sensor

De auto onderdelen van tegenwoordig zijn verder door ontwikkeld. De ABS-ring in het wiellager werkt samen met de ABS-sensor onder de auto. U kunt bij ons langs komen voor onze expertise. De ontwikkeling van de automobiel is de laatste 20 jaar enorm geweest.